Имената на държавите разкриват същността им

02.04.2019

Световна карта със значението на имената на отделните държави според собствения им език определя България, като Домът на различните племена.

 

Етимологията на името произлиза от "БАШ" - глава, главатар и "ГАР" - род, клан, племе. Близко до произхода на името ни е монголското "ГУРЕН", от където произлиза и Езент Гурен/Монголска империя/.

 

Сред европейските страни с най-страшно буквално име е Франция/The land of frank/, което идва от старата германска дума за зъл.

 

Англичаните са се определили, като земята на ангелите, Уелс са чужденците на острова, а Ирландия е земятя на запад. Дания е земята на бойците, а Сърбия на мъжете.

 

Всеизвестно е че Холандия е ниската земя, а Испания територията на многото зайци. Хърватска са на върха на планината, а Италия са синовете на бивола. Македония, вече е само северната земя на високите хора, доколкото такава област има и в земята на елините. Албания са земите на орлите, което се вижда и по флага им, а Косово на черната птица. Турция винаги ще си е пуйката на Европа и Азия.

 

Сред най-красивете названия на държави са азиатските Земята на изгряващото слънце/Япония/, Високо и Красиво/Корейския полуостров/ и земята на гърмящия дракон/Бутан/.

 

Името на Бразилия идва от бразилското багрилно дърво, от което в древността са е извличал червения цвят за текстила. Аржентина е земята по продължението на сребърната река, която всъщност е Ла Плата/Rio de la Plata/, а за Америка Чили е там където свършва земята.

 

Венецуела е малката Венеция, а Еквадор отбезязва откъде минава екватора.

Rivva.infoКоментари
 
Симо - 07/10/2019
Няма вехе Холандия, да живее Нидерландия. Царят пак е напушен

Елица - 07/04/2019
Винаги съм харесвал Поргугалия - топла и слънчева

Тео - 01/04/2019
Винаги съм харесвал латиносите ...те и имената им латино топли

Симо - 01/04/2019
А я съм само един питбул..всъщност италиано

Добави коментар
 
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*  
генерирай нов код
Добави коментар*