"Вагнер" тръгва срещу Москва(обновена)

25.06.2023

Часове след започнатото настъпление към Москва, бунтът на наемниците бе прекратен. Основателя на паравоенната групировка “Вагнер” Евгений Пригожин се разпореди конвоят да се завърне в полевите си бази на украйнска територия.

 

Постигнато е споразумение срещу наемниците да не бъдат повдигани обвинения, а наказателно производство срещу самият Пригожин бе прекратено и му е предложено да бъде депортиран в Беларус.

 

Русия обяви, че всички частни военни формирования ще преминат под командването на армията от началото на юли.

 

Професионалните войници бяха завзели военното командване в Ростов на Дон и боен конвой бе изпратен към столицата Москва.

 

Разкола между наемниците и руските генерали започна след разкрития на Пригожин, че хиляди млади руснаци са пожертвани безсмислено и целта на окопацията на Украйна е не демилитаризация на територията, а облагодеталстване на висши кръгове в Русия.

 

В Москва е засилена охраната на държавните институции и обектите на транспортната инфраструктура. Под тревога са вдигнати специалните части.

В щабквартирата на "Вагнер" в Москва бяха открити над 37 милиона долара в брой, които бяха иззети и натоварени в държавен самолет с изключен транспондер.

Rivva.info