Разтърсващ старт на дните на турското кино у нас с лентата "Единствен мой, обичам те!"

17.07.2015

Публиката стана на крака на режисьора и продуцент Галип Гюлтекин и главния актьор Баръш Кълъч, който пристигнаха в София специално за премиерата на филма

 

Без думи и със затаен дъх остана публиката, препълнила една от залите на столично кино, след финалните надписи на турската лента "Единствен мой, обичам те!". Бурни аплодисменти получиха режисьора и продуцент на филма Галип Гюлтекин и главния актьор Баръш Кълъч, след завладяващата емоция, която оставиха у зрителите. Двамата пристигнаха специално, за премиерата на филма по време на дните на турското кино в България, които се организират с подкрепата на Министерството на Културата и Туризма на Република Турция.


Преди началото на прожекцията Галип Гюлтекин разкри част от историята на лентата, но пожела да остави финала в тайна, за да може всеки един от зрителите да направи собствения си извод. Завладяващ и истински сюжет за това как в течението на живота се пропускат малките съществени и хубави неща, грабна дошлите да видят филма. Лентата разказва за един разсърден на ежедневието си човек Берк Атаган (Баръш Кълъч), който, бягайки от живота, всъщност го открива, срещайки друг силен и готов да дава любов човек - Езел (Гизем Караджа).
Човек трябва да може да посреща изненадите в живота - приятни или не, защото иначе пропуска него - живота. Бягайки или не от живота, той винаги ни настига и трябва да можем да го живеем, иначе дори присъствайки тук, не живеем.
Трябва да обичаме живота, да даваме любов независимо дали на човек, към природата или каквото и да било, бе посланието на Баръш Кълъч и Галип Гюлтекин.
Филмът ще бъде излъчен и днес от 14 ч. в кино Арена Запад, зала 1.
Rivva.info