Жанет 45 пуска новия роман на Георги Господинов

20.04.2020

В разпространение вече е новата книга на Георги Господинов "Времеубежище". За момента романа е дотъпен за поръчка само онлайн, печатното издание ще излезе на 29 април.

 

Времето. Ето нещо, с което трябва да се справяме в тази ситуация. Какво да правим с цялото време на света. До вчера това беше най-дефицитната стока. А днес се търкаля навсякъде около нас... Огромно количество време, разположено върху свръхограничено пространство. Ще трябва да живеем не просто с най-близките си, но и със самите себе си. Последното понякога е непоносимо.


И тук идва онова невидимо натрупване на култура и ритуали, което може да е спасително. Идват думите и историите. Идват книгите, филмите, картините, музиката...Това са новите убежища. При старите войни човек се криеше в бомбоубежища. При тази война ще имаме нужда от времеубежище.

 

Премиерата на книгата се отлага, за да могат първо читателите да се запознаят с нея.

 

Предишната отпечатана книга на българският автор е "Всички наши тела", в която са поместени 103 "кратки разкази" от детство на Господинов до днес, показвайки ни с цветни картини и аромати ни нашата България. Сборникът е надграждане на "Физика на тъгата", която бе сред номинираните за най-добра преводна книга в САЩ през 2016 година.

 

На премиерата на "Всички наши тела" през юни 2018 Гоподинов напълни с почитателите си салона, включително и балкона на Младежки театър, София.

 

Всяка онлайн поръчка на "Времеубежище" до 3 май е с 20% отстъпка от коричната цена/20.00 лв./.

Rivva.infoКоментари